A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуківська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Сто днів Гуківській громаді

Дата: 05.04.2017 19:45
Кількість переглядів: 1050


 Якщо проаналізувати роботу Гуківської сільської ради за сто днів кількома словами, то це наполеглива самовіддача і віра в правильність кожного кроку, які дали позитивні результати. Про те, що перші кроки гуківської громади були нелегкими розповідає Гуківський сільський голова Петро ІЛЬНИЦЬКИЙ. Та головне, що напрацювання і здобутки вже є, і їх підтверджують факти.
> >  - Гуківська сільська рада – це нова площина, яку Вам та Вашому новоствореному колективу випала нагода заповнювати доленосними проектами, програмами та рішеннями. З ким стали пліч-о-пліч у перших сто днів Гуківської громади?
> >  - Розпочну, напевно, зі слів вдячності структурним підрозділам Гуківської сільської ради, виконуючим обов’язки старост, депутатському корпусу, з якими, незважаючи на новий і деякою мірою невідомий досі формат роботи, вдалося досягти певних позитивних результатів у роботі.
> >  До складу Гуківської громади увійшло 8 населених пунктів: Пукляки, П’ятничани, Мала Бережанка, Долинівка, Бурти, Мар’янівка, Гуків, Жабинці. Апарат сільської ради складають декілька відділів, які координуватимуть роботу в різних напрямках. Це відділ організаційно-кадрової роботи, відділ фінансів, звітності, обліку та господарської діяльності, відділ соціальної роботи. З квітня цього року на баланс громади перейшли 5 загальноосвітніх шкіл, 5 дитсадків та 6 закладів культури, організацію діяльності яких покладено на відділ освіти, культури, молоді та спорту.
> >  - Відомо, що сподівання людей на новостворену сільську раду величезні. Чи вдалося на даному етапі виправдати їх, вирішивши найнагальніші проблемні питання?
> >  - Проблем в нашій громаді дійсно вистачає. Дізнатися про них допомагають проведені вже в більшості населених пунктах так звані сходи сіл, на яких люди вказують на першочерговість вирішення того чи іншого питання. Відтак, одним з найболючіших було відновлення сполучення між Чемерівцями і Пукляками, а це практично відстань у 40 кілометрів. Через збитковість маршруту місцевим жителям було важко дістатися до райцентру. Тому домовлено з приватним перевізником про рейс, який тричі на тиждень доставлятиме пасажирів громади до Чемерівців. Збитки перевізнику частково відшкодовуватиме місцевий інвестор.
> >  Шляхом співфінансування виділено кошти на придбання міні-трактора з навісним обладнанням і причіпним інвентарем для обслуговування одиноких громадян та проведення благоустрою населених пунктів.
> >  В Мар’янівці за сприяння ТОВ «Аграрний край» (власник Андрій Ярема) встановлено 250 метрів бетонної огорожі навколо кладовища. Введено в експлуатацію вуличне освітлення в Жабинцях, домовлено з Чемеровецьким РЕМом про заміну дерев’яних електроопор для проведення освітлення в Долинівці. На роботу для проведення благоустрою прийнято 5 працівників. Розроблено кошторисну документацію на буріння свердловин в Жабинцях та Гукові, у Буртах – свердловину та водогін. Встановити дерев’яний паркан біля П’ятничанської ЗОШ нам допоможе ЧСЛО «Агроліс», а ще – облаштувати зону відпочинку поблизу Гукова.
> >  Напрацьовуємо заявки на участь у різних проектах.
> >  - Як відомо, спільними зусиллями можна вирішити чимало проблем. Чи маєте однодумців у цьому питання?
> >  - Великою підтримкою для нашої громади, за що я щиро вдячний, є голова районної ради Світлана Павлишина, яка переймається нашим повсякденням, підтримує у прийнятті рішень. Відчутною допомогою є сприяння народного депутаат України Олександра Гереги. Тільки-но на днях облаштовано ігровий майданчик в Жабинцях, незабаром до роботи по ремонту робіт приступить надана техніка.
> >  Гуківській громаді пощастило мати інвесторів. Це справжні господарі, співпраця з якими дає гарні результати. Тут і ремонт доріг, встановлення паркану, вивіз сміття, проведення благоустрою та багато інших справ, які ми робимо спільно. Від себе особисто дякую керівникам ФГ «Макс-Агро», ПАП «Людмила», ТОВ «П’ятничанське», ТОВ «Аграрний край», ТОВ «Оболонь-Агро», ТОВ «Енселко-Агро», ПП «Аграрна компанія-2004». Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь