Гуківська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Прокуратура інформує

Дата: 25.06.2024 09:19
Кількість переглядів: 48

Фото без опису

Узяв фото паспорту знайомого та оформив кредит від імені останнього, без його згоди, а одержані злочинним шляхом кошти, легалізував

 

Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні за фактами незаконного зберігання та використання конфіденційної інформації про особу, заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайства), вчиненого шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, та за фактом здійснення фінансової операції з майном (грошовими коштами) одержаним злочинним шляхом та вчиненні дій спрямованих на приховування походження такого майна, вчинені особою, яка знала, що таке майно повністю одержано злочинним шляхом.

 

Було встановлено, що в грудні 2021 року житель міста Кам’янець-Подільський не будучи обізнаним з дійсними намірами свого знайомого, добровільно надіслав на прохання останнього фото офіційних документів, які посвідчують його особу, а саме свого паспорту громадянина України та витягу про місце проживання.

Після цього, знайомий з метою подальшого оформлення кредиту на потерпілого, маючи його конфіденційні персональні дані, за допомогою власного мобільного телефону, зайшов в обліковий запис в автоматизованій системі віддаленого доступу WEB-банкінгу «Monobank», від імені потерпілого, здійснив заповнення онлайн заявки про отримання кредитних коштів через фінансову установу ТОВ «Мілоан» в мережі «Інтернет», внаслідок чого уклав Договір про споживчий кредит, від імені потерпілого, без його згоди, що стало підставою для надання йому кредиту в сумі 10 000 грн. Таким чином він незаконно заволодів належними фінансовій установі ТОВ «Мілоан» грошовими коштами в сумі 10 000 гривень.

В подальшому, він діючи з корисливих мотивів, достовірно знаючи про незаконне походження грошових коштів, одержаних внаслідок вчинення кримінальних правопорушень, умисно, шляхом переказу з особового банківського рахунку потерпілого на власний особовий банківський рахунок грошових коштів, виконав транзакцію на суму 10000 гривень, тим самим вчинив дії, спрямовані на приховання походження коштів отриманих злочинним шляхом, що виразились у їх переміщанні з одного рахунку на інший.

 

Свою вину у скоєному обвинувачений визнав повністю.

Кам’янець-Подільським судом 29.05.2024 за результатами розгляду справи обвинуваченого визнано винним та засуджено за вчинення кримінальних правопорушень передбачених статтями 182, 190, 209 Кримінального кодексу України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь