Гуківська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Прокуратура інформує

Дата: 15.03.2024 09:06
Кількість переглядів: 61

Фото без опису

Суд визнав міського голову винуватим у вчиненні адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією.

 

 

Кам’янець-Подільським міськрайонним судом 07.03.2024 розглянуто справу про адміністративні правопорушення, передбачені частинами 1 та 2 статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення відносно Кам’янець-Подільського міського голови.

Так, згідно з протоколом про адміністративне правопорушення та долучених до нього матеріалів, встановлено, що під час участі у місцевих виборах з виборів міських голів, Шелепницька Ірина Петрівна 25.10.2020 зробила добровільний внесок на загальну суму 5 020 грн. до виборчого фонду особи, відносно якої складено адміністративний протокол.

В подальшому, після обрання міським головою та будучи відповідно суб’єктом, на якого поширюється дія  Закону України «Про запобігання корупції», останній порушив вимоги п.2 ч.1 ст. 28 вказаного Закону та 10.08.2023 не повідомив у встановленому законом порядку про наявність у нього реального конфлікту інтересів та вчинив дії в умовах реального конфлікту інтересів, а саме узяв участь у голосуваннях на засіданні 32 (позачергової) сесії Кам’янець-Подільської міської ради VІІІ під час розгляду питань «Про обрання на посаду секретаря Кам’янець-Подільської міської ради VIII скликання» та «Про упорядкування оплати праці секретаря Кам’янець-Подільської міської ради VIII скликання», які стосувалися кадрових призначень Шелепницької І.П.

Крім того, міський голова не повідомив про наявність конфлікту інтересів та упродовж періоду з 22.03.2022 по 23.06.2023 в умовах реального конфлікту інтересів прийняв 32 рішення, закріплені відповідними розпорядженнями Кам’янець-Подільського міського голови, на підставі яких встановлено розмір надбавки за високі досягнення у праці та визначення розміру премії Шелепницькій І.П., яка здійснила добровільні внески до виборчого фонду міського голови  під час виборів у 2020 році.

 

Постановою Кам’янець-Подільського міськрайонного суду від 07.03.2024 останнього визнано винуватим у вчиненні вказаних адміністративних правопорушень та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 6800 гривень.

 

Рішення не набрало законної сили та може бути оскаржене в апеляційному порядку.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь