A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуківська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

ЗВ І Т ГУКІВСЬКОГО СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ ПРО РЕЗУЛЬТАТИ ДІЯЛЬНОСТІ ЗА ПІДСУМКАМИ 2022 РОКУ

Дата: 06.04.2023 21:20
Кількість переглядів: 107

Фото без описуШановні депутати! Шановні мешканці громади!

Сьогодні я представляю вашій увазі свій звіт за 2022 рік… Рік, який приніс на рідну землю війну, біль та втрати, нові виклики та випробовування… Рік нереалізованих планів та нездійснених мрій…

Разом із цим, цей рік об`єднав нас усіх разом в протистоянні ворогу, в прагненні вибити його з рідної землі, жити в своїй, вільній та незалежній країні, вселив у нас віру у власні сили, незламність нашого духу та впевненість, що все буде Україна!

Озираючись назад, ми згадуємо усе що було, і з ще більшою надією дивимося вперед, у день завтрашній, сподіваючись на краще…

То ж давайте пригадаємо  яким був 2022 рік для нашої громади в цілому і для кожного її мешканця, зокрема?

 

ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДІЯЛЬНОСТІ ОРГАНУ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ ТА ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ

 

    Роботу органу місцевого самоврядування та його виконавчих органів протягом 2022 року планувалося здійснювати згідно попередньо затверджених планів роботи. Однак, у зв`язку з початком збройної агресії, роботу цих органів було переведено на функціонування в умовах воєнного стану. Для виконання завдань з питань територіальної оборони та забезпечення життєдіяльності об`єктів критичної інфраструктури територіальної громади було створено оперативний штаб виконавчого комітету Гуківської сільської ради на період дії воєнного стану та забезпечено його цілодобову роботу протягом перших двох місяців війни. З метою дотримання заходів безпеки було обмежено доступ сторонніх осіб та громадян до будівель та приміщень сільської ради, її виконавчих органів та закладів соціальної інфраструктури. Для забезпечення дотримання правопорядку та охорони об`єктів інфраструктури було створено місцевий оперативний патруль, роботу якого було скоординовано спільно з місцевими підрозділами Національної поліції України, який допомагав по селах громади підтримувати порядок у перші місяці війни. По усім старостинським округам було сформовано відповідні підрозділи оперативного патруля та забезпечено цілодобове чергування у визначених місцях на в`їздах-виїздах у населені пункти та по їх території. Вжиття відповідних заходів дозволило забезпечити керовану та стабільну ситуацію в громаді, а головне, спокій серед місцевого населення. З метою оперативного вирішення усіх поточних питань життєдіяльності громади роботу усіх органів самоврядування було побудовано з урахуванням нових реалій та вимог.

 

Забезпечення діяльності сільської ради:

 

У зв`язку із запровадженням воєнного стану та прийнятих у зв`язку з цим нормативно-правових актів більшість повноважень органів місцевого самоврядування з окремих питань було обмежено, окремі з них передано до компетенції виконавчим органам. Відповідно до вимог чинного законодавства мною, як посадовою особою місцевого самоврядування, було

 

 

забезпечено підготовку питань для розгляду та скликання сесійних засідань, формування їх порядку денного.

Виходячи з цього, впродовж 2022 року мною було видано 9 розпоряджень про скликання пленарних засідань сесій Гуківської сільської ради. Протягом 2022 року на пленарних засіданнях сесій сільської ради було розглянуто та прийнято 143 рішення.

Відповідно до вимог чинного законодавства на пленарних засіданнях сесії сільської ради було заслухано та схвалено звіт виконавчого комітету сільської ради щодо виконання місцевого бюджету за підсумками 2021 року, а також три щоквартальні звіти про хід виконання місцевого бюджету 2022 року.

Крім того, впродовж 2022 року було прийнято 6 рішень щодо внесення змін до місцевого бюджету на 2022 рік та спрямування відповідних фінансових ресурсів на забезпечення фінансування захищених статей витрат та першочергові потреби у забезпеченні виконання заходів за окремими напрямками діяльності.

Відповідно до вимог Бюджетного Кодексу України було сформовано та у визначені терміни прийнято бюджет територіальної громади на 2023 рік.

Упродовж 2022 року на сесійних засідання ради розглянуто та прийнято 9 рішень щодо затвердження окремих місцевих програм, Порядків та Положень, які регламентують здійснення діяльності за окремими напрямками роботи.

Протягом 2022 року при підготовці до розгляду та прийнятті рішень сільською радою забезпечено вимоги чинного законодавства щодо доступу до публічної інформації шляхом оприлюднення проєктів та прийнятих сільською радою рішень на офіційному сайті сільської ради.

 

Забезпечення діяльності виконавчого комітету:

 

Протягом 2022року мною було ініційовано та проведено 13 засідань виконавчого комітету сільської ради, на яких розглянуто актуальні питання з питань забезпечення життєдіяльності громади, та прийнято  118 рішень.

При підготовці та прийнятті рішень виконавчим комітетом також було забезпечено вимоги чинного законодавства щодо доступу до публічної інформації шляхом оприлюднення проєктів та прийнятих рішень на офіційному сайті сільської ради.

Протягом 2022 року було забезпечено належну взаємодію апарату сільської ради, її виконавчих органів та депутатського корпусу.

Видатки по основній діяльності сільської ради на 2022 рік профінансовано на суму                            20 583,1тис.грн., що становить 93,66 % до затвердженого плану асигнувань.

За структурою видатків протягом 2022 року профінансовано видатки:

- на заробітну плату з нарахуваннями склали 16 669,1тис.грн.;

- на придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентаря –  964,4тис.грн.;

- на оплату послуг (крім комунальних) – 181,5тис.грн.;

- на оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 775,4тис.грн.

 

ЗВЕРНЕННЯ ГРОМАДЯН

 

Відповідно до вимог чинного законодавства України впродовж 2022 року було забезпечено організацію роботи щодо розгляду звернень громадян.

Відповідно до виданого мною розпорядження було затверджено графік особистого прийому громадян посадовими особами Гуківської сільської ради на 2022 рік.  Загалом за 2022 рік до сільської ради надійшло 96 звернення, з них поштою –61, на особистому прийомі –35.

За результатами розгляду звернень, що надійшли впродовж року, 85 з них вирішено позитивно, по 11-ти зверненням надано відповідні роз`яснення.

 

Із загальної кількості звернень, що надійшли, 7 колективних; 5  від учасників бойових дій, 4 від осіб з інвалідністю, 3 від дітей війни .

Поряд із розглядом звернень громадян протягом 2022 року було організовано видачу довідок різного змісту заявникам, кількість яких склала 1484.

 

ДЕМОГРАФІЧНА СИТУАЦІЯ

 

Відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану в Україні» протягом 2022 року виконавчим комітетом сільської ради було забезпечено здійснення реєстрації 59 актових записів цивільного стану, з них: 

про народження – 0;

про смерть - 53;

про шлюб – 6.

Вчинено  136 нотаріальних  дій  та 19   прирівняних  до нотаріальних дій.

Прийнято 31 заяву на реєстрацію місця проживання.

71 особу знято з реєстрації місця проживання.

Зареєстровано 8 новонароджених дітей: з них 6 хлопчиків і 2 дівчаток.

 

Розрахункова чисельність наявного населення громади станом на 01.01.2022 року складала 2462 осіб.

З урахуванням динаміки природного приросту (скорочення) та міграції населення, розрахункова чисельність наявного населення громади станом на 01 січня 2023 року складає 2415 осіб.

 

На військовому обліку в громаді перебуває 673  військовозобов’язаних,  з них:

112 осіб призовного віку;

85 осіб мобілізовано.

 

У зв`язку із початком відкритої збройної агресії та запровадженням воєнного стану, починаючи з 24 лютого 2022 року на територію громади почали прибувати внутрішньо переміщені особи.

Виконавчим комітетом сільської ради та старостинськими округами було забезпечено проведення реєстрації зазначених осіб та надано сприяння в їх розміщенні у приватних оселях місцевих мешканців.

Всього протягом 2022 року на територію громади прибуло та зареєструвалося 318 внутрішньо переміщених осіб. Найбільша їх середньодобова кількість одночасного перебування була зафіксована у березні-травні 2022 року та складала майже 271 осіб.

З метою надання підтримки внутрішньо переміщеним особам було організовано вивчення їх потреб та запитів і забезпечено подання відповідної інформації до обласного гуманітарного штабу.

Завдяки налагодженню співпраці з благодійними фондами та організаціями внутрішньо переміщеним особам було організовано надання гуманітарної допомоги у вигляді продуктових наборів, засобів особистої гігієни, господарчих товарів, одягу та взуття. Крім того, було надано допомогу в оформленні документів для отримання грошових виплат та допомог з державного бюджету та міжнародних фондів.

Досить активно до надання допомоги внутрішньо переміщеним особам долучилися і місцеві мешканці, які ділилися з ними усім що мали – переважно продуктами харчування та овочами.

 

 

4

Продовження додатка

БЮДЖЕТ ТА ФІНАНСИ

 

За підсумками 2022 року до місцевого бюджету територіальної громади мобілізовано податків, зборів та інших обов`язкових платежів (власні доходи) в обсязі 12 488,7тис. грн., що на  587,9тис.грн. або на 104,94 % в порівнянні з уточненими показниками по власних доходах з урахуванням усіх змін, внесених протягом року.

Крім того, протягом 2022 року до бюджету громади надійшло 9 577,0тис.грн. субвенцій та офіційних трансфертів з бюджетів вищого рівня, у тому числі:

- 7 298,0тис.грн. освітньої субвенції з державного бюджету;

- 1 949,0тис.грн. базової дотації з державного бюджету;

- 211,9тис. грн. дотації з місцевого бюджету на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров`я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету;

- 105,0тис.грн. дотації з місцевого бюджету на проведення розрахунків протягом опалювального періоду за комунальні послуги та енергоносії, які споживаються установами, організаціями, місцевих бюджетів за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету; 

Таким чином, загальний обсяг доходів бюджету громади за 2022 рік склав 22 065,7тис.грн., що на 566,8тис.грн. або на 102,4% більше проти уточнених запланованих обсягів.

 

 З метою залучення додаткових фінансових ресурсів до місцевого бюджету протягом 2022 року було переглянуто та внесено зміни до окремих діючих договорів оренди комунального майна та окремих договорів оренди землі комунальної власності шляхом перегляду ставок орендної плати та актуалізації грошової оцінки майна та нормативної грошової оцінки землі.

 Протягом 2022 року, у зв`язку із введенням воєнного стану та встановленням обмежень щодо фінансування видатків з місцевих бюджетів, було профінансовано видатки лише за захищеними статтями та окремими напрямками щодо виконання заходів по підтримці безпеки, правопорядку, цивільного захисту населення та територіальної оборони, а також по підготовці навчальних закладів громади до нового навчального року. Решта запланованих на 2022 рік проектів та програм щодо розвитку населених пунктів не фінансувалися, не дивлячись на наявність відповідних фінансових ресурсів.

Не дивлячись на ці обмеження, протягом 2022 року вдалося забезпечити стабільну ситуацію по утриманню бюджетної сфери та забезпечити у повному обсязі фінансування відповідних видатків. Разом з тим, на кінець 2022 року зафіксовано кредиторську заборгованість в сумі 7,1тис.грн.

Всього протягом 2022 року із загального фонду сільського бюджету профінансовано видатки за усіма напрямками діяльності в обсязі 20 583,0тис.грн., що становить 93,66 % до затверджених бюджетних призначень.

При здійсненні фінансування головних розпорядників коштів сільського бюджету в першочерговому порядку було забезпечено фінансування видатків по захищених статтях витрат.

 

ОСВІТА

 

Протягом 2022 року на території громади було забезпечено виконання вимог чинного законодавства з питань реалізації державної  політики у сфері розвитку освіти.

Основна увага при цьому була зосереджена на питаннях збереження, забезпеченні функціонування та подальшого розвитку наявних на території громади закладів, створенні умов для рівного доступу мешканців громади до якісної освіти.

 

Всього упродовж 2022 року на території громади функціонував 5 заклади дошкільної та 4 заклади загальної середньої освіти

 У закладах дошкільної освіти Гуківської сільської ради протягом 2022 року освітніми послугами було охоплено 51 дитина. Всього в 2022 році функціонувало 5 дошкільних груп у закладах дошкільної освіти (далі ЗДО). Відсоток охоплення дошкільною освітою дітей віком від 3 до 6 років становить - 100 %.

Запроваджено ведення реєстру дітей віком від 0 до 6 років, які мешкають на території Гуківської сільської ради (всього 114 дітей), а також проводився моніторинг відвідування дітьми закладів дошкільної освіти та аналіз демографічного стану щодо прогнозування, забезпечення розвитку мережі закладів дошкільної освіти.

У сфері дошкільної освіти громади було забезпечено організацію належного навчально-виховного процесу та створено умови для забезпечення вихованців гарячим харчуванням, яке проводилося з дотриманням протиепідемічних заходів.

Усього безкоштовним гарячим харчуванням у закладах дошкільної освіти було охоплено 36 вихованців (діти пільгових категорій). Вартість гарячого харчування на день з 01.09.2022 року у ЗДО становила 30 грн. (розмір батьківської плати при цьому становить 40 %, решта 60% вартості повністю покривається за рахунок видатків місцевого бюджету).

На початок 2022/2023 навчального року у закладах загальної середньої освіти громади освітніми послугами було охоплено 194 дитини.

Усього в 2022 році початкову освіту здобували – 23 учні, базову загальну середню освіту – 27 учнів, повну загальну середню освіту – 5.

При підготовці закладів загальної середньої освіти до початку нового 2022/2023 навчального року у всіх закладах проведено косметичний ремонт коридорів та харчоблоків, поточні ремонти котелень, роботи по перевірці та ремонту димових каналів, виміри опору та ізоляції електрообладнання, перевірку та перезарядку усіх первинних засобів пожежогасіння, встановлено повірені коректори газу, лічильники та інше обладнання, облаштовано укриття.

Значну увагу  протягом 2022 року було приділено питанням облаштування укриттів та дотримання протиепідемічних заходів у закладах  на період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби. На забезпечення освітніх закладів громади засобами індивідуального захисту працівників (маски, рукавички, щитки), дезінфікуючих засобів та антисептиків було забезпечено відповідне фінансування з місцевого бюджету.

Для підвезення 94 здобувачів освіти у 2021-2022 н.р та 112 здобувачів освіти у 2022-2023 н.р., що проживають за межею пішохідної доступності, використовується 3 шкільних автобуси.

У закладах освіти Гуківської сільської ради створено умови для забезпечення учнів гарячим харчуванням, яке проводилося з дотриманням протиепідемічних заходів та заходів безпеки, пов’язаних з воєнним станом. Всього безкоштовним гарячим харчуванням було охоплено 92 учні (з них 71 учень 1-4 класів та 21 дитина з 5-11 класів пільгових категорій).

Вартість одноразового гарячого харчування у ЗЗСО протягом року становила – 27 грн.

Відповідно до прийнятого сільською радою рішення від плати за харчування звільнено дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»; дітей учасників АТО (ООС), учасників бойових дій; діти з неблагополучних сімей (сім’ї, де батьки ухиляються від виховання та  утримання дітей) та дітей, які опинилася у складних життєвих обставинах.

Крім того, встановлено 50-відсоткову пільгу для дітей з багатодітних сімей, загальною чисельністю – 15 дітям (9 учнів 5-11 класів ЗЗСО та 6 дітей із ЗДО).

Освітній процес в закладах загальної середньої освіти забезпечували 80 осіб, з них 43 – педагогічні працівники. Всі вони  вчасно отримували заробітну плату, кошти на оздоровлення.

 

Протягом 2022 року було забезпечено модернізацію освітнього процесу, підвищення професійної компетенції педагогічних працівників, розвиток їх творчої активності, забезпечено участь учнів в предметних олімпіадах та конкурсах.

Усього впродовж 2022 року у сфері надання загальної середньої освіти закладами загальної середньої освіти громади профінансовано видатки на загальну суму 13 388,5тис.грн, що становить 93,62% до планових призначень. Значна частина видатків на галузь середньої освіти за підсумками 2022 року склала 65,04% до усього обсягу проведених видатків загального фонду бюджету громади.

Фінансування зазначених видатків у 2022 році було здійснено за рахунок:

коштів місцевого бюджету громади в обсязі 5 797,5тис.грн.;

коштів освітньої субвенції – в обсязі 7 591,0тис.грн. 

За структурою проведених у 2022 році видатків на галузь  загальної середньої освіти (в т. ч. дошкільної ) видатки на заробітну плату з нарахуваннями склали 11 615,4тис.грн., або 86,75 % (в тому числі за рахунок коштів громади – 4 101,8 тис.грн. (35,52 %), за рахунок коштів освітньої субвенції – 7 513,6тис.грн. (64,68 %).

 Дані видатки спрямовано на виплату основної заробітної плати, доплат і надбавок до заробітної плати, які носять обов’язковий характер (за перевірку зошитів, класне керівництво, престижність педагогічної праці, шкідливі умови праці, вислугу років, доплати до рівня мінімальної заробітної плати, тощо).

Крім того, за рахунок коштів бюджету громади з метою забезпечення діяльності даної галузі протягом 2022 року профінансовано видатки:

-  на придбання предметів, матеріалів, обладнання та інвентаря на суму 658,8тис.грн.;

- на придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів – 5,3тис.грн.;

- на придбання продуктів харчування – 234,5тис.грн. (даним обсягом асигнувань забезпечено харчування учнів 1-4 класів, дітей з малозабезпечених сімей та дітей-сиріт);

- на оплату послуг (крім комунальних) –104,2тис.грн.;

- на оплату комунальних послуг та енергоносіїв – 738,2тис.грн.

Проведено реконструкцію котельні в Гуківському ліцеї на суму 241,3тис.грн.

Придбано парти для здобувачів освіти на загальну суму 99,4тис.грн.

 

КУЛЬТУРА ТА СПОРТ

 

Після проведеної оптимізації мережа закладів культури громади в 2022 році налічувала 1 Центр культури дозвілля і спорту, 3 сільських будинки культури, 2 сільських клуби та 1 сільську публічно-шкільну бібліотеку.  Протягом 2022 року погіршення епідемічної ситуації та військовий стан не дозволили в повній мірі забезпечити проведення запланованих заходів згідно затвердженого плану роботи.

Всього видатки для забезпечення діяльності: 1 бібліотека  -  впродовж 2022 року було профінансовано з місцевого бюджету громади в обсязі 192,8тис.грн.

За структурою профінансовані видатки склали:

- на виплату заробітної плати з нарахуваннями 192,8тис.грн.;

Видатки для забезпечення роботи закладів культури у 2022 році було профінансовано в обсязі  1 333,6тис.грн.

За структурою із загальної суми видатків на галузь культури у 2022 році профінансовано:

- на виплату заробітної плати з нарахуваннями 1 229,1тис.грн.;

- на придбання предметів, матеріаів, обладнання та інвентаря  (канцелярські товари, господарські товари, придбання інфрачервоних ламп) – 82,4тис.грн.;

- на оплату послуг (крім комунальних) спрямовано 18,0тис.грн. ;

- на оплату електроенергії – 4,1тис.грн. 

 

7

Продовження додатка

На території Гуківської сільської ради функціонує 5 спортивних споруд: 3 – спортивних зали, 4 – спортивних майданчиків при закладах освіти громади.

Протягом 2022 року на території Гуківської сільської ради проходили заходи: благодійний марафон  «З вірою у Перемогу», змагання з шашок, змагання з настільного тенісу, міні-футболу.

Розвиток масової фізичної культури і спорту в загальноосвітніх навчальних закладах націлений, насамперед, на зміцнення здоров’я учнів, фізичний розвиток і рухову активність та здійснюється шляхом проведення фізкультурно-оздоровчих заходів у режимі дня школи, організації і проведення загальношкільних фізкультурно-масових і спортивних заходів.

Заклади освіти Гуківської сільської ради забезпечені педагогічними кадрами. Навчально-виховний процес з фізичної культури здійснюють 3 педагогічних працівники.

 

ОХОРОНА ЗДОРОВ`Я

 

На території громади функціонує 6 закладів з надання первинної медичної допомоги місцевому населенню, зокрема, 1 амбулаторія  загальної практики сімейної медицини та 5 фельдшерських пунктів.

Фінансування утримання медперсоналу амбулаторії здійснювалося КНП «Чемеровецький центр первинної медико-санітарної допомоги» за рахунок коштів Національної служби здоров`я України. Комунальні послуги та енергоносії по цих закладах фінансувалися з місцевого бюджету громади. 

На території Гуківської  сільської територіальної громади відсутні заклади охорони здоров`я, що надають багатопрофільну стаціонарну медичну допомогу. Мешканці громади отримують зазначені послуги безпосередньо в  КНП Камянець-Подільського, Борщова та Чемеровець. 

 

СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ НАСЕЛЕННЯ

 

З метою забезпечення соціального захисту населення на території громади протягом 2022 року було організовано процедуру прийняття, обробки та формування електронних справ для призначення соціальних допомог та субсидій мешканцям населених пунктів громади у рамках програмного комплексу «Соціальна громада».

Завдяки організації даної роботи всього до сектору з питань соціального захисту за отриманням допомог та субсидій звернулося 438 мешканців, з них позитивно вирішено питання щодо 438 звернень.

Найбільша кількість звернень мешканців стосувалася:

- призначення державних соціальних допомог – 335  (61  по допомогам сім`ям з дітьми, 59  малозабезпеченим сім`ям, 185 по допомогам внутрішньо переміщеним особам, 30  з інших видів допомог);

- призначення пільг – 4 ;

- призначення житлових субсидій – 99 .

 Загалом протягом 2022 року було розглянуто 52  клопотань мешканців громади з питань надання матеріальних допомог, з яких 52  було задоволено.

У цілому на  соціальний захист населення за рахунок коштів бюджету громади у 2022 році профінансовано видатки в обсязі 204,5тис.грн., у тому числі:

- 88тис.грн. на виплату матеріальної допомоги жителям громади згідно поданих заяв

- 9,9тис.грн. на поховання учасників бойових дій.

 

ЗАХИСТ ПРАВ ДІТЕЙ

 

На території Гуківської сільської територіальної громади не проживають діти-сироти. Протягом 2022 року на первинному обліку відділу «Служба у справах дітей» перебувала 1 дитина, позбавлена батьківського піклування, яка на кінець 2022 року була знята з обліку у зв`язку з досягненням повноліття.

Діти, що знаходяться під опікою (піклуванням), перебувають в дитячих будинках сімейного типу, прийомних/патронатних сім’ях та інтернатних закладах, відсутні.

На квартирному обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування немає.

На обліку в складних життєвих обставинах на кінець 2022 року перебувало 11 дітей з 7 сімей.

 

УПРАВЛІННЯ КОМУНАЛЬНОЮ ВЛАСНІСТЮ

 

Протягом 2022 року було забезпечено ведення обліку об`єктів комунальної власності, вжито заходи щодо їх збереження та підвищення ефективності використання.

З метою врегулювання питань щодо підвищення ефективності використання об`єктів комунальної власності виконавчим комітетом було підготовлено та відповідними рішеннями сільської ради у червні 2022 року було затверджено Положення про порядок передачі в оренду комунального майна Гуківської сільської ради та Положення про порядок закріплення майна комунальної власності Гуківської сільської ради за підприємствами, установами, організаціями на праві господарського відання або оперативного управління та типових договорів.

 

УПРАВЛІННЯ ЗЕМЕЛЬНИМИ РЕСУРСАМИ

 

У 2022 році сільською радою було прийнято рішення щодо оголошення та проведення земельних торгів у формі аукціону з продажу права оренди на 2 земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною площею 23,6454га.

Також протягом 2022 року сільською радою було прийнято рішення щодо передачі на умовах оренди земельні ділянки сільськогосподарського призначення під об`єктами нерухомості (господарськими дворами) суб`єктам господарювання загальною площею 3,8267га за ставками орендної плати від 6% від нормативної грошової оцінки.

Впродовж року, у зв`язку із запровадженням воєнного стану, розгляд заяв громадян щодо врегулювання земельних відносин не здійснювався.

 

БЛАГОУСТРІЙ ТА КОМУНАЛЬНЕ ГОСПОДАРСТВО

 

Протягом 2022 року у межах наявних фінансових ресурсів місцевого бюджету було забезпечено функціонування комунального підприємства «Господар», наявних інженерних мереж та виконання окремих робіт з благоустрою населених пунктів.

 

Зокрема, за рахунок коштів загального фонду місцевого бюджету профінансовано видатки:

на забезпечення діяльності водопровідного господарства та організацію благоустрою населених пунктів  - в обсязі 1 281,2тис.грн. 

 

ЦИВІЛЬНИЙ ЗАХИСТ, ТЕРИТОРІАЛЬНА ОБОРОНА ТА ДОПОМОГА ЗСУ

 

Відповідно до вимог чинного законодавства з моменту запровадження воєнного стану на території громади було забезпечено виконання заходів з питань цивільного захисту,

 

надзвичайних ситуацій та територіальної оборони.

З цією метою відповідними рішеннями сільської ради було затверджено План заходів на 2022 рік по реалізації Програми цивільного захисту населення і території від надзвичайних  ситуацій техногенного, природного характеру, забезпечення пожежної безпеки, а також Програму підготовки територіальної оборони та місцевого населення до участі в русі національного спротиву та передбачено відповідні видатки з місцевого бюджету.

У рамках виконання зазначених Програм було створено місцеву ланку підсистеми оповіщення населення на випадок виникнення надзвичайних ситуацій та оголошення сигналів повітряної тривоги шляхом придбання сирен оповіщення, акустичних систем та гучномовців та забезпечено їх практичне застосування.

Також у рамках виконання цих Програм було придбано відповідні товарно-матеріальні цінності для потреб батальйону територіальної оборони області на суму 158,7тис.грн.

Надано субвенції з місцевого бюджету на придбання пально-мастильних матеріалів для потреб місцевих підрозділів ДСНС та Нацполіції (відповідно 70,0тис.грн. і 80тис.грн.).

З метою підготовки навчальних закладів громади до нового навчального року за рахунок коштів місцевого бюджету на утримання закладів освіти було профінансовано видатки на придбання матеріалів та обладнання для облаштування захисних споруд та приміщень, виконання робіт з облаштування яких здійснювалося власними силами працівників комунального підприємства, працівників закладів освіти та батьків учасників освітнього процесу. Завдяки цьому усі навчальні заклади громади функціонують в очному режимі.

 

З перших днів збройної агресії мешканці нашої громади активно відгукнулися на заклики щодо надання допомоги нашим захисникам.

По кожному старостинському округу та у центральній садибі громади було організовано пункти збору продуктів харчування, овочевої продукції, засобів гігієни та теплих речей, які централізовано формувалися та згідно потреб доставлялися до військових частин у місця їх дислокації у межах області. У перші місці війни така допомога надавалася на постійній основі по 1-2 рази на тиждень.

Починаючи з червня 2022 року збір та надання допомоги нашим захисникам було дещо змінено та переведено у формат їх періодичної доставки у військові частини та на передову. До збору та відправки цієї допомоги з часом долучилися і мешканці окремих населених пунктів з інших громад області, підприємств, установ та організацій усіх форм власності.

На базі закладів освіти громади було організовано виготовлення тушонок, паштетів, солінь, випікання хлібобулочних виробів. Усе це здійснювалося на громадських засадах працівниками цих закладів, місцевими мешканцями за рахунок організованого ними збору коштів на закупівлю необхідних продуктів, а також допомоги окремих суб`єктів господарювання та підприємництва. Постійно протягом року по селах громади  проводився благодійний марафон «З вірою у Перемогу»  за підсумками якого було зібрано та передано на ЗСУ  понад 100тис.грн., також благодійні концерти по території України проводив гурт «Лісапетний батальйон» під час яких було зібрано для наших воїнів понад 150тис. грн. 

Поряд з цим, перед початком осінньо-зимового періоду у закладах освіти громади було організовано виготовлення окопних свічок та їх постачання на передову.

Робота по наданню допомоги нашим захисникам продовжується.

 

Мешканці нашої громади у цей нелегкий час війни чекали від місцевої влади виважених та своєчасних рішень щодо забезпечення безпеки в населених пунктах, життєдіяльності громади та функціонування об`єктів інфраструктури. Аналізуючи усе, що нам вдалося зробити спільними зусиллями протягом року, вважаю що ми справилися з цим завданням.

Уся наша спільна робота  моя, як сільського голови, депутатського корпусу, апарату ради та виконавчого комітету була у всіх перед очима, і кожен може надати їй оцінку.

 

Те, що ми вистояли та прожили цей нелегкий рік це наш спільний результат, який не був би таким, якби ми не об`єдналися та не згуртувалися усі разом.

Я вдячний усім, хто допомагав нам вистояти в цей нелегкий для усіх нас час. Усім, хто відгукувався на перше прохання надання допомоги у забезпеченні життєдіяльності громади, збереженні спокою на території населених пунктів, у наданні допомоги нашим захисникам, усім хто приймав у своїх оселях внутрішньо переміщених осіб та ділив з ними усе, що мав…

Закликаю всіх і надалі бути єдиними, адже у цьому наша сила, у цьому запорука наближення нашої спільної Перемоги!

І нехай рік, що розпочався, виправдає наші найсміливіші очікування та стане роком нашої Перемоги!

 

 

Сільський голова                                                                                             Петро ІЛЬНИЦЬКИЙ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь