A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуківська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Інформує Кам’янець-Подільська окружна прокуратура

Дата: 09.02.2023 13:23
Кількість переглядів: 90

«Любителя» чужого майна засуджено до 7 років позбавлення волі!

 

Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні за фактами таємного викрадення чужого майна (крадіжці) та відкритого викрадення чужого майна (грабежу), вчинених в умовах воєнного стану, а також 5 епізодах заволодіння чужого майна шляхом зловживання довірою (шахрайство).

У ході досудового розслідування та судового розгляду встановлено, що у червні минулого року, в період дії воєнного стану в Україні, 41-річний мешканець міста Кам’янець-Подільський, переслідуючи корисливий мотив, скориставшись тим, що потерпілий перебував у стані алкогольного сп’яніння викрав в нього мобільний телефон.

Окрім того упродовж липня 2022 року входячи в довіру своїх знайомих, обвинувачений, під приводом здійснення телефонного дзвінка незаконно заволодів 5 телефонами різних марок, якими в подальшому розпорядився на власний розсуд.

Однак цього йому виявилося мало, оскільки зловмисник достовірно знаючи, що судом за вчинення вказаних вище епізодів обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, ігноруючи заборону покидати своє житло без дозволу, у грудні 2022  року, усвідомлюючи що діє в період воєнного стану, під час спільного розпивання спиртних напоїв, під приводом огляду мобільного телефону заволодів гаджетом потерпілої.

На неодноразові прохання потерпілої повернути її майно обвинувачений не відреагував. На допомогу потерпілій прийшла її мати, проте ігноруючи вимоги потерпілої та її матері щодо повернення мобільного телефону, обвинувачений покинув місце вчинення злочину.

Загальна сума викраденого обвинуваченим майна становить понад 17 тисяч гривень.

Вчиняючи вказані злочини обвинувачений знехтував загальноприйнятими правилами моралі, оскільки серед потерпілих від його дій були жінка-інвалід, пенсіонерка, а також вимушена переселенка, проте вказані обставини не зупинили зловмисника.

Враховуючи тяжкість та суспільну небезпечність вчинених злочинів, кількість епізодів та особу обвинуваченого, який до цього двічі притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення умисних кримінальних правопорушень, офіційно не працевлаштований, не має самостійного доходу і міцних соціальних зв’язків суд погодився з позицією прокурора про доведеність вини обвинуваченого та визнав його винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 4 ст. 185, ч. 2 ст. 190, ч. 4 ст. 186 КК України, призначив покарання у виді 7 років позбавлення волі.

Наразі вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

 

Інформація надана

Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь