Гуківська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Держпродспоживслужба повідомляє!

Дата: 09.06.2022 13:55
Кількість переглядів: 1209

 Фото без опису Відповідно до  листів Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів:

Чемеровецьке  управління  Головного   управління  Держпродспоживслужби    в  Хмельницькій  області повідомляє про отримання інформаційного повідомлення  системи швидкого оповіщення щодо  харчових  продуктів та кормів (RASFF) від 01.06.2022 р. №2022.3226 стосовно виявлення хлорпірифосу в листі амаранту, що експортувалося з Камеруну (оптовий продавець: Asia Express Food B. V., Netherlands; імпортер: EURL Raketspa Services, France) до України (отримувач: фізична особа-підприємець: Олег Малах, вул. Флоренції 10 А, кв. 101, м. Київ, 02000). 

      Попереджаємо операторів ринку, які використовують у виробництві та/ або здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з виробництва та /або обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

Довідково:

- хлорпірифос - (ХПФ) є фосфорорганічним інсектицидом, який широко використовується в побуті, сільському господарстві та промисловості протягом останніх 40 років приблизно в 100 країнах світу. Незважаючи на введені істотні обмеження його застосування в домашніх умовах у низці країн (США, 2001; Європейський Союз, 2003), ХПФ залишається дуже широко вживаним. Викликає дифузне ураження нейронів ЦНС. Він належить до токсикантів — агоністів, що діють на специфічні рецептори, а саме — на холінорецептори. Як і всі фосфорорганічні сполуки, ХПФ впливає на нервову систему, інгібуючи ацетилхолінестеразу (АХЕ).

- з  амаранту в різних країнах виробляють понад 30 найменувань різних видів харчових продуктів: макарони і вермішель, кекси, бісквіти, вафлі, печиво, соуси, чіпси, пиво та безалкогольні напої , продукти дієт харчування та ін.

                  Чемеровецьке управління ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області попереджає операторів ринку, які використовують вищезазначену продукцію, про необхідність вилучити її з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність  повідомляти Чемеровецьке управління ДПСС: тел./факс.  9-28-62,   вул. Пушкіна, 19, смт. Чемерівці, Чемеровецький район,  Хмельницька область,  31600, ЄДРПОУ 40358308 Email: chem@consumerhm.gov.ua.

 

Т.в.о.начальника  Чемеровецького управління

ГУ ДПСС в Хмельницькій області                                Анатолій КАНЬОВСЬКИЙ 

 

Василь Поплавський

Ніна Мельник

тел.: 9-28-62

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь