A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуківська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Відбулась зустріч з роз’яснення питань податкового законодавства.

Дата: 20.01.2022 13:15
Кількість переглядів: 702



20 січня 2022 року в Гуківській сільській раді відбулася зустріч Фото без описуз представниками Чемеровецької Державної податкової інспекції ГУ ДПС у Хмельницькій області з питань роз’яснення платниками вимог податкового законодавства.
В ході зустрічі начальник Чемеровецької ДПІ Валентина Гнатовська ознайомила підприємців з інформацією щодо податкових новацій та актуальних питань оподаткування, зокрема застосування РРО/ПРРО, Порядку ведення обліку товарних запасів №496, одноразового добровільного декларування та подачі річної звітності.
Окрім того, посадовець нагадала присутнім про необхідність обов’язкового використання касових апаратів підприємцями, які перебувають спрощеній системі оподаткування II-IV груп та здійснюють готівкові розрахунки з покупцями за надані послуги чи товар. Також надала інформацію щодо категорій малого бізнесу, для яких касові апарати наразі не є обов’язковими. Це – спрощенці I групи та ФОПи, які здійснюють торгівлю в сільській місцевості з дотриманням певних умов, передбачених законодавством.
Старший державний інспектор Чемеровецької ДПІ Іван Лейзор повідомив, що окрім стаціонарного РРО можна використовувати і програмний РРО та ознайомив присутніх із порядком його встатовлення та реєстрації. Також з інформацією по  використання ПРРО можна ознайомитись на сайті ДПС України в банері «Програмні РРО» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/.
Валентина ГНАТОВСЬКА нагадала присутнім про хід кампанії одноразового добровільного декларування активів громадян, з яких не було сплачено належним чином податки, та кампанії декларування доходів, отриманих у 2021 році. Податкова амністія триватиме до 1 вересня 2022 року та має одноразовий і цілком добровільний характер, участь у ній, за умови сплати одноразового збору, передбачає легалізацію активів та надає звільнення від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за вчинені порушення податкового та валютного законодавства. А також наголосила на проведенні кампанії Декларування доходів за 2021 рік та податкову знижку.
Також Валентина Гнатовська наголосила на важливості дотримання норм податкового законодавства усіма суб’єктами господарювання, сумлінній сплаті ними податків та зборів та недопущення податкових боргів чи недоїмки з ЄСВ.Фото без опису
Усім присутнім податківці вручили інформаційні листівки із застосування РРО/ПРРО.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь