Гуківська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Жителя Чемеровеччини засуджено за вчинення злочину проти довкілля

Дата: 22.10.2021 08:53
Кількість переглядів: 818

 

За процесуального керівництва прокурорів Чемеровецького відділу Кам’янець-Подільської окружної прокуратури у суді доведено ввину жителя Чемеровецького району у вчиненні кримінального правопорушення проти довкілля

Так, у вересні 2021 року 48-річний житель Кам’янець-Подільського району у лісовому масиві, що знаходиться в постійному користуванні ДП «Ярмолинецьке лісове господарство» та розташований в межах Національного природного парку «Подільські Товтри і належить до території природно-заповідного фонду України державного значення, незаконно бензопилою зрізав сироросле дерево породи «Сосна звичайна». Порізав його на 12 колод довжиною по 2 метри кожна, повантажив на причеп свого трактора та віз в напрямку            с. Антонівка Кам’янець-Подільського району.

У результаті протиправних умисних дій чоловік завдав державним інтересам у сфері природоохоронного законодавства про природно-заповідний фонд України 6066 гривень майнової шкоди.

В ході судового розгляду прокурор і обвинувачений за участі свого захисника уклали угоду про визнання винуватості. За її умовами, чоловік беззаперечно визнав свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 246 КК України, й погодився на покарання у виді обмеження волі зі звільненням на іспитовий строк.

Судом встановлено, що обвинувачення обґрунтоване, зловмисник повністю визнав свою вину, цілком розуміє права, наслідки укладення та затвердження угоди, її зміст відповідає закону, а узгоджена сторонами міра покарання – загальним засадам призначення покарання й не суперечить інтересам суспільства, тому затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим, та визнав порушника винуватим в інкримінованому злочині і призначив узгоджене сторонами покарання – 3 роки обмеження волі зі звільненням від відбування покарання на 1 іспитовий рік. Окрім того, бензопилу, як знаряддя вчинення злочину конфісковано в дохід держави.

Наразі вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений з підстав, передбачених статтею 394 КПК України.

 

Інформація надана Чемеровецьким відділом

Кам’янець-Подільської окружної прокуратуриФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь