A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гуківська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Асоціація міст України в Гуківській громаді.

Дата: 22.04.2021 09:34
Кількість переглядів: 1462

Консультанти Хмельницького регіонального відділення Асоціації міст України провели змістовний діалог із працівниками та керівництвом Гуківської сільської ради, що у Кам’янець-Подільському районі на Хмельниччині.

Зустріч відбулась в рамках проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС) за фінансової підтримки USAID.

Метою зібрання було обговорення ряду комунікаційних, бюджетних та юридичних питань, які виникають у роботі територіальної громади.

Окрему увагу приділили роз’ясненням позиції АМУ щодо необхідності збільшення відсотка зарахування ПДФО до бюджетів територіальних громад.  «Асоціація міст України в цілому підтримує ухвалення законопроектів № 5066 та № 5066-1, адже обидва проекти спрямовані на досягнення однієї цілі – це посилення фінансової спроможності територіальних громад та зміцнення матеріально-фінансової бази місцевого самоврядування. Для громад збільшення відсотку зарахування ПДФО осіб із 60 до 65 відсотків – це отримання додаткового обсягу фінансового ресурсу в сумі 11,1 млрд гривень» - підкреслив консультант із бюджетних питань Юрій Гриневич. Разом з тим зазначив, що відсоток зарахування ПДФО до бюджетів територіальних громад має складати не менше 80 відсотків і зараховуватися за місцем здійснення діяльності або розташування основних засобів виробництва.

Також обговорили питання співпраці зі ЗМІ, налагодження комунікацій із жителями громади через сайт ОМС і соціальні мережі. Почули думку керівництва рад щодо можливих джерел наповнення місцевих бюджетів.

Консультанти проінформували фахівців ради щодо освітніх заходів, які проводить Хмельницьке регіональне відділення АМУ та проект «ПУЛЬС» на території області.

Консультанти запросили громаду долучитися до членства в Асоціації міст України та спільними зусиллями відстоювати інтереси громад краю та усієї України, адже саме АМУ об’єднує найбільшу кількість ТГ (понад 900 на сьогодні) та представляє інтереси близько 85% жителів країни.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь