Гуківська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

Вакцинація від COVID-19 в Україні розпочалася

Дата: 24.02.2021 19:40
Кількість переглядів: 1350

?Вакцинація від COVID-19 в Україні розпочалася

Як інформують у Центрі громадського здоров'я, сьогодні в Україні зробили перше щеплення від COVID-19. Першу дозу вакцини AstraZeneca (Covishield) отримав лікар-реаніматолог Євген Горенко, який працює в ковідному відділенні Черкаської обласної лікарні.

На запитання, чому він готовий вакцинуватися, лікар відповів: «Я щодня рятую людей у реанімації й бачу, до яких наслідків може призвести коронавірус».

В Україні передбачена каскадна модель проведення вакцинації від COVID-19, тобто спочатку готують декілька перших мобільних бригад, а далі почнуться навчання для додаткових мобільних бригад. Крім того будуть створені пункти для проведення щеплення від COVID-19. 

Нагадаємо, що вранці 23 лютого в Україну з Індії прибула перша партія з 500 тис. доз вакцини проти COVID-19 AstraZeneca (Covishield), яку країна законтрактувала державним коштом у виробника Serum Institute через Crown Agents.

Першими її отримали сім областей — Київ і Київська область, Чернігівська, Черкаська, Житомирська, Вінницька та Полтавська області.  Очікуємо, що днями 18,6 тисяч доз вакцини отримає і Хмельниччина.

Згідно з Дорожньою картою з проведення вакцинації від COVID-19 в Україні імунізація відбуватиметься в п’ять етапів. На першому етапі щеплюватимуть медичних працівників ковідних лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на COVID-19, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку та військових на фронті.

На цьому етапі вакцинація здійснюватиметься мобільними бригадами. На другому до них долучаться пункти щеплення.

Усі щеплення є добровільними й безоплатними.

Дізнайтеся більше про вакцинацію від COVID-19 на сайті vaccination.covid19.gov.ua.Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь