Гуківська громада
Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район

"Крадіжки із сільських будинків: в суді доведено вину "гастролера" з Кам’янець-Подільського"

Дата: 20.01.2021 13:11
Кількість переглядів: 499

Крадіжки із сільських будинків:

в суді доведено вину «гастролера» з Кам’янець-Подільського

 

Чемеровецьким відділом місцевої прокуратури у суді повністю доведено вину раніше судимого мешканця м. Кам’янець-Подільський, охочого на чуже майно у вчиненні чергових крадіжок.

Встановлено, що в другій половині вересня 2019 року чоловік приїхав автомобілем ВАЗ, який був у його користуванні, в с. Пукляки Чемеровецького району. Переконавшись, що його ніхто не бачить, зайшов на територію одного з господарств, де цвяховиймачем відтиснув вхідні двері та зайшов у будинок. Звідти виніс ікону, алюмінієвий посуд і подушки, наповнені пір’ям, на суму майже 3 тисячі гривень. Наступного дня у цей же час знову навідався у Пукляки та обікрав інший будинок. Об’єктом його крадіжок знову стали подушки та алюмінієвий посуд вартістю більше 2 тисяч гривень.

У листопаді обвинувачений перекинувся на с. Кочубіїв Чемеровецького району. В цьому селі із будинку місцевого жителя обвинувачений викрав 8 подушок і 2 перини вартістю майже 3 тисячі гривень. Проте, цього йому здалося мало, а тому повантаживши викрадене в автомобіль, поїхав вулицею далі, зупинившись через кілька хат. З наступної оселі зловмисник викрав 5 подушок та дублянку на суму трохи більше 3 тисяч гривень. Після опівночі навідався ще до сусідського господарського приміщення, де власник зберігав мед і продукти бджільництва, звідки викрав 200 кг меду, 2 кг воску, та ……10 подушок, на суму близько 40 тисяч гривень.

Стороною обвинувачення в суді повністю доведено винуватість вказаної особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 (таємне викрадення чужого майне, вчинене повторно, поєднане з проникненням у житло) Кримінального кодексу України.

При призначенні покарання, судом враховано не лише визнання вини у вчиненому злочині, щире каяття та активне сприяння розкриттю злочину, утримання 4 дітей, а й те, що обвинувачений вже тричі судимий, частину крадіжок вчинено відносно осіб похилого віку.

Враховуючи вищевикладене, обвинуваченого визнано винуватим у вчиненні інкримінованого злочину та призначено покарання у виді реального позбавлення волі строком на 5 років 2 місяців. До набрання вироком законної сили правопорушник проведе під вартою.

Наразі, вирок Чемеровецького районного суду не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

 

Інформація надана Чемеровецьким відділом

Городоцької місцевої прокуратури


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь